19-годишната Роберта Христова от Ямбол не успя да пребори коварната болест - остра миелоидна левкемия, с която се бореше от години. 

Множество хора оказа своята помощ с финансова подкрепа, за да могат да върнат обратно усмивката на лицето й и младото момиче да живее един нормален живот. Последната й надежда бе да се подложи на експериментално лечение - непосилно скъпо за семейството й. 

За трагичната вест бе съобщено в официалната страница във Фейсбук "Заедно за Роберта". 

"Немислимото се случи!Вече е на небето, нашият прекрасен ангел Роберта. В такива моменти човек губи вярата си във всичко.В това, че винаги доброто побеждава, че всяко зло е за добро, че Бог наказва лошите и грешните.
Какво лошо е сторило нашето 19-годишно момиченце?Защо трябваше да я наказва с тези мъки?Млад човек, затворен в болница, далеч от близки и приятели, далеч от мечтания живот..
А тя не искаше много, искаше само да е здрава и жива, да бъде с нас..Защо си отиде без време?Без да разбере какво е истинския живот, защото за нея той тепърва започваше..
Животът не е даденост, но защо все най-добрите и милите си отиват?
Обичаме те, Роби!" - написаха близките на момичето. 

Опелото ще се състои на 13.03 (петък) в църквата "Св. Николай Чудотворец" (зад Община Ямбол) от 11:00ч.
Погребението ще бъде в 13:00ч в Гробищен парк - Ямбол.

Роберта Христова от Ямбол преживя две трансплантации на костен мозък в Германия, но без резултат. На 13 февруари лекарите в Германия съобщават на семейството, че прекратяват терапиите на Роберта и тя трябва спешно да бъде преместена в друга клиника. Казано просто - отписаха я...

За да тръгне за Израел веднага, на семейството не му  достигна известна сума, затова, по спешност, Роберта се върна в България и беше настанена в клиника в Пловдив, където лекарите започнаха лечение. Благодарение на тях пневмонията беше почти овладяна и организмът започна да се изчиства от раковите клетки. За съжаление обаче Роберта не успя да дочака експерименталното си CAR T-Cell лечение в чужбина, за което близките й организираха мащабна благотворителна кампания.

19-годишно момиче води тежка битка с левкемията, има нужда от помощта ниРоберта Христова е преживяла две трансплантации на костен мозък, но без резултат