С военен ритуал и заупокойна молитва в парк "Тракия" старозагорци отбелязаха 175-ата годишнина от рождението на Капитан Петко войвода. За честта, гордостта и смелостта на войводата слово произнесе председателят на Тракийското дружество „Одринска епопея“ в Стара Загора Цанко Атанасов, който благодари и на Община Стара Загора за подкрепата, която оказва на тракийците. Той подчерта, че старозагорското дружество ще участва в откриването на бюст-паметник на Капитан Петко войвода в Алеята на бележитите българи в Борисовата градина в София на 18 декември.

Кметът Живко Тодоров, заместникът му Иванка Сотирова, началникът на отдел „Култура“ в общинската администрация Диана Атанасова, директорът на VI основно училище „Св. Никола“ Дарина Гайдарова, командирът на Втора механизирана бригада  бригаден генерал Стоян Шопов и директорът на Драматичен театър "Гео Милев" бяха отличени с почетни юбилейни медали. 

В честването на годишнината, организирано от община Стара Загора и тракийското дружество, с ритуали участваха духовници от Старозагорската митрополия и военни от Втора тунджанска механизирана бригада. Сред официалните гости на събитието бяха председателят на общинския съвет Мария Динева, общински съветници, граждани и членове на тракийското дружество.