Тежко остава състоянието на 14-годишното момче Божидар, пострадало от волтова дъга. То е преминало през две хирургически интервенции, а до ден ще се реши дали състоянието му позволява трета такава, тъй като е необходима. 

Божидар е с рядка кръвна група. За това семейството е предприело акция за кръводаряване. Кръвните банки ще са необходими и за напред.

Притеснително в случая на Божидар се оказва, че тече кампания в социалните мрежи за финансова помощ. От дни във Фейсбук се забелязват постове за набиране на парични средства с цел финансиране на лечението.

Болничното заведение обаче не е поискало заплащане за лечението на детето. То е непълнолетно и грижите се поемат изцяло от държавата, заявиха от Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия на УМБАЛ „Св. Георги“ пред TrafficNews.bg.   

Припомняме, че Божидар пострада от волтова дъга при опит за селфи, а инцидентът стана на жп гарата до село Калитиново.

Две операции претърпя 14-годишното момче, пострадало от волтова дъга при опит за селфиСъстоянието на Божидар все още остава тежко

Направени са му две операции – основно за намаляване на площта на изтгарянията, т.е. една част от тях са свободни кожни пластики, но рискът за живота му остава.

От клиниката припомнят, че той е приет с 56% дълбоки изгаряния и е поставен на апаратна вентилация. Бащата на пострадалото момче, пък е подел акция за кръводаряване, тъй като при случай като този, с 56% изгаряния, са необходими много кръвни продукти.