14 души са били арестувани преди, по време и след футболната среща между Локомотив и Ботев, съобщиха от пресцентъра на МВР.  Оттам обявиха, че сбиването между агитките на двата тима в Смирненски е било предотвратено от служители на Специалните сили.

Масови арести на ултраси на Ботев и Локо след меле в СмирненскиОколо 70 души са прибрани от униформените, има редица пострадали

Ето и цялата сводка от инцидентите около Дербито:

Четиринадесет души са били отведени в полицията за противообществени прояви във връзка с вчерашното дерби между футболните отбори на “Локомотив” и “Ботев” в Пловдив.

На 12 от извършителите са съставени актове по ЗООРПМС, седмина са били задържани за срок до 24 часа В резултат на създадената организация от областната дирекция на МВР за охрана на обществения ред в Пловдив, не са регистрирани инциденти по време на вчерашния футболен мач между отборите на “Локомотив” и “Ботев”.

 Преди началото на срещата 19-годишен задържан за срок до 24 часа в Пето РУ, след като хвърлил стъклена бутилка срещу полицейски служители на кръстовище между бул. “Санкт Петербург” и ул. “Лев Толстой”.

При обиск от него било иззето пакетче с наркотично вещество. Срещу младежа е образувано досъсебно производство по чл. 354 от НК, съставен му е акт по чл. 21, т.6 от ЗООРПСМ. В края на мача, за нарушение на обществения ред по време на самата среща, в Пето РУ били отведени 13 зрители на възраст между 16 и 29 години.

На единадесет от тях са съставени актове по ЗООРПСМ за използване на маски и хвърляне на пиротехнически средства. В полицейския арест за едно денонощие са оставени шестима.

Около 23.00 часа, след бързата намеса на служители от сектор “Специализирани полицейски сили” е предотвратено възникването на сбиване между привърженици на двата отбора в квартал “Христо Смирненски”.  На място била установена самоличността на общо над 130 участници, които са предупредени по силата на ЗМВР да не нарушават обществения ред.