11 пациенти са заразени с коронавирус в частен център по хемодиализа в Добрич, съобщи bTV. Там се лекуват общо 25 пациенти. Един от лекарите е дал положителна проба, други двама са отрицателни, но са отстранени от работа, тъй като работят и на други места.

Центърът продължава да работи, като пациентите са разделени на две групи и не би трябвало да се смесват заразени с отрицателни, казаха още от РЗИ.

След всяка смяна се извършва пълна дезинфекция, както на помещението, така и на апаратите за хемодиализа.

Междувременно от още двама пациенти в областта - мъже на 69 и 87 години, са починали от коронавирусна инфекция, съобщават от областния координационен щаб.

В многопрофилната болница за активно лечение в Добрич към момента са настанени 27 заболели от COVID-19, двама са в интензивното отделение.

През последното денонощие в Добричка област са регистрирани нови седем носители на вируса на възраст от 49 до 67 години. Според данните от единния информационен портал от началото на епидемията общо 463 души в региона са дали положителен тест за коронавирус.

От последните взети 71 контролни проби на хора, на които им предстои да излязат от карантина, 48 са отрицателни и може да се смята, че това са излекувани пациенти, посочват от местния кризисен щаб.

Градът, заедно с Варна и Благоевград, влезе в списъка на Германия за рискови български градове, затова ако пътувате към страната - трябва да имате тест, а после и карантина.