1000 първокурсници започват обучението си в Медицинския университет в Пловдив. Днес те взеха участие в Деня на ориентацията. В него те се запознаха със своите нови преподаватели, както и с местоположенията на различните бази на университета. Събитието се провежда за втора поредна. Всеки нов студент получи наръчник, в който са описани локациите на учебните сгради, които ще посещават, местата на библиотеките на университета, както и забележителностите в Пловдив. Наръчникът е и на английски, за да може да се използва и от чуждестранните студенти. Най-много тази година са чуждестранните студенти от Великобритания – 150 човека. Повечето от тях днес бяха дошли с родителите си.

„На информационните срещи извън страната, броят на желаещите да учат в МУ-Пловдив е два пъти по-голям от този на приетите студенти”, съобщи заместник-ректорът по учебна дейност на МУ-Пловдив проф. Мария Куклева.
Студенти и родители казват, че предпочитат университета не заради по-ниските такси, а заради качеството на образованието.
За едно място при магистрите тази година са се борили трима кандидати.
Приетите в Медицински университет – Пловдив тази година са с успех много над средния.
Новата учебна година ще бъде открита от 11 часа в понеделник в Аудиторния комплекс на Медицинския университет от ректора проф. д-р Стефан Костянев.

TrafficNews.bg