Здравко Димитров заедно с двама монархически наследници на България и Русия гостуваха вчера в Пловдивската митрополия.  Негово Величество Симеон Сакскобургготски и руският княз Никита Лобанов-Ростовски посетиха митрополията по покана на Негово Високопреосвещенство Митролопит Николай. Домакинът лично посрещна и благослови височайшите гости.

Княз Лобанов Ростовски е един от малкото оцелели потомци на последната руска царска фамилия Романови. Митрополитът, кандидат на богословските науки от Московската духовна академия, поговори с княза на руски. Симеон Сакскобургготски, известен с благочестието си, запали свещ в църквата и целуна иконата на Света Марина.

 В срещата участва и кандидатът за кмет на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров. Според църковния протокол самият факт, че на среща на такова високо равнище е поканен да участва и кандидат за кмет, вече е оценка за него и неговия дарителски принос към Българската православна църква, коментира висш духовник от Пловдивската митрополия.

Симеон Сакскобургготски: Непоправим оптимист съм за България, Здравко Димитров знае какво е най-добро за Пловдив и ще го направи

- Ваше Величество, с какво Ви впечатли Пловдив, град, който обичате, а сега и Европейска столица на културата?

- Не живея тук и нямам впечатления как точно се променя Пловдив. Но винаги се радвам да се разходя из града. Ако ми остане време, непременно ще разгледам забележителностите на Пловдив.

- Пловдив е скъпо място за семейството Ви- тук в катедралата "Свети Лудвиг" е погребана Вашата баба, Княгиня Мария Луиза. Често гостувате на Негово Високопреосвещенство Митрополит Николай и на Здравко Димитров. Сега г-н Димитров е кандидат за кмет. Като какъв човек го познавате и какво, според Вас, може да даде той на Пловдив?

 - Много рядко давам оценки. Това е мой принцип. Смятам, че така е правилно и коректно. Познавам г-н Здравко Димитров открай време, имам много добри впечатления. Познавам във всяко отношение работата на г-н областния управител и я цена високо.

- Как виждате задачите на бъдещата градска управа, за да може вторият град на България да разгърне по-бързо истинския си потенциал във всички направления?

 - Мисля, че г-н Здравко Димитров знае какво да се направи. Може да се обърнете към него.

- "Една цел-България" е заглавие на Ваша книга. Харесва ли Ви България 30 години след промените?

- Точно преди ден ме попитаха за това от една чужда телевизия. Не трябва да се връщаме назад, да гледаме негативно. Трябва да направим оценка откъде тръгнахме, накъде стигнахме и накъде вървим. Трябва да гледаме напред. Повече от оптимист съм за България, аз съм реалист.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!