„Пловдив заслужава съвършено друго управление“, изтъкна проф. Иво Христов на предизборна среща, организирана от „БСП за България“ по темата „За властта и хората“. Още с уводните си думи той постави условията за смислен разговор: без валчести приказки, а критично идентифициране на проблемите и честен отговор на това могат ли и как да бъдат решени. „Тук има двама души, които са се нагърбили с тази тежка и отговорна задача – Николай Радев и д-р Атанас Баташки“, посочи проф. Христов седящите до него кандидати за кмет за Пловдив и районен кмет за р. Северен от листата с № 56. И двамата с благородни, хуманни и отговорни професии; първият работи с най-специфичната част на живота – децата, а другият лекува и спасява хора.

„Ние се намираме в политическа ситуация, изборите са политически акт и избираме лица, които да решават политически задачи. Политиката, прощавайте, но не е тротоари, градинки, кучета и канализации – това са задължения. Политиката е разговор за това какъв град искаме да видим. Пловдив ще се развива ли с икономика, достойна за него, или ще вегетира на ишлеме? Какво ще се случи с потенциала на Пловдив – какъв тип ученици ще излизат от професионалните гимназии и студенти от пловдивските университети? Какъв вид индустрия ще има Пловдив? Дали Пловдив ще се мотае на опашката на общественото развитие или ще заеме мястото, където винаги е бил – начело на това развитие?, очерта кръга от действително важните теми проф. Христов. Той подчерта, че заради липсата на политическо визионерство най-старият обживян град в Европа може да стане артефакт. „Затова Пловдив, както и самата ни държава, има нужда от тотална промяна.

Такава предлага „БСП за България”,  защото има гръбнак, защото притежава комптентност и визионерство в лицето на директора на Английската гимназия Николай Радев и доктора хирург Атанас Баташки“,  посочи професорът по социология на правото.

„Кметът с действията си може да определи перспективите за един град”, каза на свой ред кандидатът за кмет с №56 Николай Радев и гарантира, че ще бъде медиаторът в отношенията на средно и висше образование с бизнеса. Задачата му е Пловдив да си върне славата на град с високотехнологична индустрия, която осигурява високи заплати на подготвени кадри. „В средата на кампанията мога кажа, че хората чуват и одобряват позициите на левицата”, изтъкна Николай Радев. Кандидатът за районен кмет на р. Северен д-р Баташки сподели, че пловдивчани искат да участват в решаването на проблемите. „В ежедневните ни срещи хората заявяват, че са готови да се включат, защото нашите идеи им допадат”, отбеляза младият хирург и главен асистент в МУ – Пловдив. „Нашите съграждани искат да видят отпред достойни личности, защото дефицитът на морал ги дразни най-много”, допълни кандидатът за общински съветник и председател на РС на БСП – Северен Илия Гатев.

„Има смисъл да се гласува за компетентни и знаещи кандидати, за да бъдат решенията, наредбите и нормативните актове според закона и в интерес на пловдивчани”, изтъкна юристката от челната десетка в листата на пловдивската левица Недялка Петрова. „Можем и мисля, че ще успеем да наложим лявата политика в Пловдив, но трябва да стигнем до хората”, заяви обобщаващо водачът на листа с №56 Николай Радев. „Водачът трябва да слуша хората, но трябва да ги накара и те да го слушат, защото накрая той взема решенията”, каза проф. Христов и обясни, че тези, които могат, ще направят от проблема трамплин, а неможещите ще се удавят в проблема. „От нас зависи на 27 октомври да изберем можещите”, завърши той, посочвайки кандидата за кмет на Пловдив Николай Радев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!