Задължително в Пловдив трябва да има фонд за финансиране и подпомагане на  семейства с помощи за раждане на дете. Това едно от предложенията на кандидата за кмет от „Кауза Пловдив“ Николах Бухалов.

„Право на еднократни помощи да имат родители с постоянен адрес на територията на град Пловдив. Размерът им да бъде диференциран спрямо образованието на родителите и поредността на детето в семейството, като предложението ми е до 2500 лв.“, коментира Бухалов.

При родители с различна степен на образование, се взима предвид по-високата на единия родител и се изплаща съответният размер. При раждане на близнаци или повече деца от една бременност –  за всяко дете да се изплаща отделна помощ.

„Целта ни е да стимулираме младите и образовани хора да отглеждат децата си в Пловдив. А същевременно с това да се насърчат демографския прираст и получаването на добро образование“, категоричен е Николай Бухалов.

В програмата е отделено и специално внимание за изграждането на социални жилища за временно настаняване на лица и семейства. Ще се разшири и мрежата от лични асистенти, които полагат грижи за деца и пълнолетни лица с увреждания, както и за възрастни хора в невъзможност да се обслужват. В програмата си предвижда да се изградят услуги за възрастни хора с деменция и лица с увреждания, които не могат да се обслужват сами.

Във всички яслени групи, детски градини и училища, в които има деца със специални потребности, ще се назначи допълнителен педагогически и обслужващ персонал. Допълнителният персонал ще е в помощ при грижите и обучението на всички деца, за да се подобри качеството на грижа и на образователните стандарти. Необходимо е Общината да инвестира в специализирани обучения на персонала от всички яслени групи и детски градини, за иновации в образованието и възпитанието на деца.

Коалиция „КАУЗА ПЛОВДИВ“ е с номер 13 в бюлетината за кмет, кметове на райони и общински съветници!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!