„Имаме четири кандидати, които се явяват за четвърти път, всеки път с мотива  -  сега сме нови. Кампанията тече, много приятно тече... Кампания обаче няма, а говорим за птички, пчелички, дървета и пейки”, това заяви в сутрешния блок на БНТ кандидатът за кмет от ЗС „Александър Стамболийски” Георги Колев. Той мотивира кандидатурата си с това , че не намира никакви идеи за бъдещето на Пловдив сред колегите си.

„Реших да си кажа какво мисля, като човек, като пловдивчанин, хората да чуят истината за този град, а не само за птичките, пчеликите, пейките и дръвчета.  Аз съм различен, защото дойдох да си кажа истината, такава каквато е, чувствам и виждам”, каза Колев. Той обясни, че вече е три мандата общински съветник, адвокат от 22 години, има бизнес в Пловдив и не му е все едно какво се случва с града.

Той изтъкна, че Пловдив е градът с най-много проблеми в цялата страна и това идва от гъстотата на населението и изкуственото разделение на Пловдив през 1986 година със създаването на общините „Родопи” и „Марица”

„В София живеят 1100 души на един кв. км, в Бургас 369 души, във Варна 700, в Мюнхен, Рим, Берлин – тази гъстото е около 4200 жители на кв. км… в Пловдив е 6000 души! Това е най-малката община в цяла България по територия. Първото нещо е да поискаме присъединяването на „Родопи” и „Марица”. Втората е най-богата община в България. Село Радиново създава най-голям БВП на глава от населението в цялата страна. То се намира на 1500 метра от центъра на Пловдив.  Всички говорят за икономическата зона на Пловдив, за летище Пловдив, за предприятията на Пловдив, но те не са в Пловдив!”, обясни адвокат Георги Колев. Той каза, че единственият вариант е референдум, като на жителите на двете общини трябва да им се обясни какво точно ще получат, ако се присъединят към Пловдив, а сигурно е, че те ще имат нови хоризонти за развитие и добруването на семействата им.

По думите му не е справедливо всички индустриални приходи да отиват в „Марица” и „Родопи”, а самите жители на двете общини да ползват всички предимства на града – комунални услуги, транспорт, здравеопазване, образование, охраняване .  Към това трябва да се добави, че и двете общини играят ролята на офшорни зони.

Адвокат Колев даде пример с данък МПС. Ако в Пловдив данъкът е Х за определения клас автомобили, в съседните общините той е Х минус нещо. Така едно физическо или юридическо лице  регистрира 10 лекотоварни автомобили в някоя от двете общини, но реално те пребивават изцяло в Пловдив.

Другият проблем, който трябва да се реши бързо е състоянието на градския транспорт. Задължително трябва да се създаде общинско предприятие, което да възроди електротранспорта в Пловдив.  Адвокат Колев даде пример с всички големи градове, които са спечелили европейско финансиране за електротранспорт, а Пловдив взима 0 нулева, тъй като на практика транспортът е частен.

Решаване на проблемите с мръсния въздух, паркирането, трафика и възвръщането на Пловдив като туристически бранд бяха други основни жалони, които кандидат-кметът изтъкна в сутрешния блок на БНТ.

Вижте цялото участие на адвокат Георги Колев:  

Листата за Общинския съвет: 

Опитни експерти, неопетнени в политиката, влизат в листата на Георги Колев в ПловдивЛекари, общественици и бизнесмени сред кандидатите за съветници на ЗС „Ал. Стамболийски”, в която има само един партиен член

Формацията подкрепя и независимата експертиза на четирима пловдивчани за районни кметове. 

В район "Южен" кандидат за кмет е журналистът Илиян Велков. 

Използваеми паркинги, нови зелени площи и луксозни квартали в „Южен” – целите пред Илиян ВелковВреме е районът да спре да се разглежда като периферия, смята кандидатът за райкмет

В район "Западен" кандидат за кмет е спортистът Иван Запрянов. 

Иван Запрянов: Ще съм близо до хората, трябват нови улици и паркоместа в „Западен”Администрацията в района трябва да стане работеща, ще съм 24/7 на разположение, заяви кандидат-кметът

В район "Източен" кандидат за кмет е строителният предприемач Илия Матаков. 

Голям инвеститор в „Столипиново" влиза в борбата за „Източен"Илия Матаков вади квартала от безвремие, развива инвестиционния потенциал на "Гладно поле"

В район "Северен" кандидат за кмет е политологът и експерт по европроекти Борис Вълев. 

Политолог и експерт по европроекти иска да превърне район „Северен” в райско мястоБорис Вълев е кандидат за кмет на района от ЗС „Александър Стамболийски”

Купуването и продаването на гласове е престъпление!