„Виждаме една кампания, и тази сутрин си пролича в дебата, в която кандидатите за кметове хулят Пловдив. За съжаление това се случва и не е правилното. Ти хулиш града, а след това искаш да го управляваш. Днес пак слушах за дупката в бюджета. Разберете, липсват базови познания сред кандидатите за градското управление“, коментира предизборната кампания и днешния дебат кметът Иван Тотев. Той обърна внимание най-вече на думите за политиката в паркирането, т. нар. дупка в бюджета и спада на туристите в Пловдив през 2019-а.

„Туристите не само, че не са намалели – те са се увеличили. Не знам откъде я имат тази статистика, ние имаме и виждаме добре. Има ръст във всички музеи, галерии, а то се вижда и по улиците….Дупка в бюджета,  ако имаме дупка, това означава, че не може да си платим текущите разходи“, каза кметът. Той обясни, че Пловдив има местни приходи от 150 млн. лева на година и заеми от 65 млн. лева. Въпросните заеми били пренебрежимо малки на фона на приходите на Пловдив, като на година от бюджета се плащат по 7-8 млн. лева за обслужването им. Тотев отново заяви, че Пловдив е в прекрасно финансово състояние.

„Тези неща, които говорят, просто не са верни и не отива да се правят подобни изказвания. Ние осем години правим кампания – елате да правите бизнес в Пловдив, защото е прекрасен град, правим много инвестиции в облагородяване, култура, инфраструктура. Сега изведнъж – Пловдив няма пари за нищо. “Слушам ги кандидатите, но те ще се научат – Здравко Димитров има опит като областен управител, Славчо Атанасов - като кмет, Николай Радев - 5 мандата общински съветник…. Всъщност само една Дани Каназирева – там е тежка некомпетентност и няма да се научи, а то няма и да й се наложи“, завърши градоначалникът.

Четирима от кандидатите за кмет на Пловдив в предизборен дебатВсички участници се обединиха около проблемите за градския транспорт под тепетата