„Западен е районът, в който живея от самото си раждане. Ако ми кажат: Посочи едно място, където и да е по света, където искаш да живееш, без никакво колебание бих посочила само и единствено зеленото сърце на Пловдив – Район Западен. Заради хората на “Западен - моите съседи, приятели, съкварталци.“ споделя 35-годишната Десислава Йорданова, кандидат за кмет на района от „БСП за България“.

Решението да се кандидатира за районен кмет младата дама взела без колебание, тъй като в мандата си като общински съветник видяла, че градът и районите се управляват по начин, по който човекът е на последно място, а на първо са икономическите интереси на група управляващи.

На двадесет и първия ден от предизборната кампания досегашният общински съветник и председател на структурата на социалистите в района вече е обиколила всеки микрорайон. Тя познава проблемите на „Западен“ в дълбочина. От самото си раждане живее в района. Нейното мото е „Защото всеки един човек е важен“ и като млад човек, социално ангажиран и  зает с не една благотворителна кауза и гражданска инициатива, напълно вярва, че само заедно, с всеки един жител на района, трябва да подредят техния общ дом – зеленото сърце на Пловдив.

Предложенията на социалистите в управленската платформа за „Западен“, естествено, са основно социално насочени – осигуряване на равен достъп до здравеопазване и образование, нормални условия за живот и придвижване на хора в неравностойно положение, специализирана детска площадка за деца в неравностойно положение, спокойствие и сигурност за всеки един жител, ограничаване на презастрояването и широко допитване до специалисти от различни области относно големите проекти, обществени поръчки, наболели проблеми и граждански контрол върху работата на районния кмет и неговата администрация.

Квартал „Прослав“ и неговите хора са намерили също място в предложенията на социалистите. Дълго време кварталът е пренебрегван и проблемите там се задълбочават, вместо да се решават. Десислава Йорданова и екипът и уверяват живущите в този квартал на района: „Прослав не е забравен!“. В разговора с жителите на кв. „Прослав“ се включиха и кандидатите за общински съветници от района, а специална подкрепа за кандидата за кмет на Община Пловдив Николай Радев, също жител на „Западен“, районния кмет и листата с №56 заявиха народните представители Александър Симов и доц.д-р Георги Йорданов, както и от ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов.

Особено внимание левите кандидати в района отделят на спортните съоръжения, междублоковите пространства и детските площадки. Чистотата и качеството на сметосъбирането е тема, която ежедневно е поставяна пред тях. Социалистите имат готов проект  за четири нови площадки за разхождане на домашни любимци, изработени по европейски правила и разположени на четири различни места в района.

„Ние имаме и желание, и политическа воля да вършим работата. Имаме експерти, които знаят как и могат да направят район „Западен“ едно много по-добро, спокойно, сигурно и уютно място за живот. Защото Западен е нашият дом. Видяхме как се управлява до момента. Моите основни опоненти са управлявали „Западен“ и жителите му вече трети мандат не виждат никаква воля за решаване на главните проблеми. На празни обещания всички са се наслушали, и като перифразирам мисълта на един от най-великите българи съм категорична - време е за действия, а не за приказки“ допълва Десислава Йорданова.

„БСП за България“ е с номер 56 в трите интегрални бюлетини, а номерът за преференциален вот на Десислава Йорданова в бюлетината за общински съветници е 108.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!