Близо една четвърт от членовете на ръководството на Движение „България на гражданите” напускат партията, заради обявената подкрепа за кандидатура на Мая Манолова за кмет на София.  Това беше обявено от досегашният заместник председателят на партията Найден Зеленогорски. Останалите трима членове, които напускат Изпълнителният съвет на ДБГ са Виолета Донева, Пеню Пенев и Филип Симеонов.  Ръководният орган на партията се състои отр 18 души, включително и председателя Димитър Делчев, който замести на поста основателят на формацията Меглена Кунева.

Зеленогорски каза каза, че подкрепата на Мая Манолова е заявена, без да бъде спазен партийният устав и въпреки желанието на редица членове да се преговаря с "Демократична България" за общ кандидат за кмет на София: "Това олевяване силно ни възмути. Аз съм шокиран. Не мога да спя и да ям от една седмица. Това е самоубийство за дясна партия", каза Зеленогорски. Според него, ако има ляв кмет на столицата, това ще е плацдарм за ляво правителство. Зеленогорски смята, че подкрепата на Мая Манолова, която е знакова фигура за БСП „е убийство на една партия”. Как ще го обясним на десните ни партньори в чужбина, зачуди се Зеленогорски. ДБГ е член на ЕНП.

Четиримата напуснали обявиха, че ще направят нов десен проект, който ще работи за обединение на партиите вдясно.

Найден Зеленогорски зяяви, че четиримата подкрепят  кандидатурата за кмет на София на архитект Борисолав Игнатов.  „Работил съм с него. Изключително подготвен, образован и почтен човек. Има ясна визия накъде трябва да върви София”, каза още бившият депутат и кмет на Плевен Найден Зеленогорски.

Пенев прогнозира, че ще има и други оставки в ДБГ, включително и от столични структури.

На снимката са Найден Зеленогорски и Димитър Делчев.