"Последно 10" е нова рубрика на TrafficNews, в която популярни хора споделят емоциите си, отговаряйки на 10 еднакви въпроса. Първият гост на рубриката е адвокат Георги Колев, който е кандидат за кмет на Пловдив.

 

 - Последният път, когато бяхте щастлив?   

-Щастлив съм всеки ден. Събуждам се, виждам си децата, семейството, кучетата, приятелите. Правя това, което искам и го правя по начин, по който искам. При мен щастието е постоянен процес.

- Последният път, когато бяхте разочарован?

- Последното ми разочарование бе отдавна. Разочароваха ме приятели. Вече се опитвам да не си създавам големи очаквания, за да няма и големи разочарования. Вече не съм разочарован. По-скоро съм философ.

 - Последният път, когато нарушихте принципите си ?

- Въпросът с принципите е фундаментален. Принцип може да ти е да не ядеш сладко, но също така принцип е и да не лъжеш. Опитвам да не нарушавам макропринципите си. Човек, който не лъже, няма нужда да помни нищо.  Опитвам се да не лъжа, да съм добър приятел. Последно наруших един от не-толкова фундаменталните си принципи и се наядох с торта.

- Последното ви пътуване?

- За мен пътят е живот. В момента , в който спреш да пътуваш и да откриваш нови неща, значи си се насочил към последното си пътуване. Последно бях на място, което не мога да забравя и това е Индия. Посетих местата, описани в книгата на Грегъри Дейвид  Робъртс – „Шантарам” , което бе изключително преживяване.

 - Последната постановка, концерт, които гледахте?

- "Калигула” в Народния театър. Деян Донков прави невероятна роля, а Александър Секулов е направил изключително силен прочит на Камю.

 - Последната книга, която прочетохте?

 - В момента чета две книги. Едната е „Черният лебед” на Насим Талеб и една от книгите от „Светът на диска” на Тери Пратчет.  Първата  се чете доста бавно, защото разбива стереотипите, в които живеем и трябва повече време , за да осмислиш всяка от тезите на автора. Талеб нарича „Черен  лебед”  всяко рядко или случайно събитие, което е неочаквано и се отличава с три характеристики – то е непредсказуемо, има огромно въздействие и може да бъде обяснено със задна дата. Тъй като черните лебеди са непредвидими, ние трябва да се пригодим към тяхното съществуване.  Той казва : „Представете си прашинка до планета с размер, милиард пъти по-голям от този на нашата планета. Прашинката представлява вероятността да се родите; огромната планета – вероятността това да не се случи. Така че спрете да се ядосвате за дреболии… помнете, че самите вие сте черен лебед.” Наистина впечатляваща книга.  Колкото до Тери Пратчет мога да го чета всеки ден и никога не ми омръзва.  Цялата истина за света , представена с най- брилянтното чувство за хумор.

 - Последният път, когато  ви беше срам?

- Постоянно ме е срам. В тази кампания направих неща , които не очаквах че ще правя в живота – да излизам пред хора, да говоря кой съм , да ги моля да разберат , че съм аз, да разберат, че не съм поредния политически  калъф.  Много ме беше срам! Почти два месеца.

Последният път, когато казахте „извинявай”?

- Всеки ден казвам „извинявай”, защото ако не можеш да осъзнаеш, че си виновен за дадена ситуация, значи си  еднопластов човек, а еднопластовият човек е равен на простак .

- Последният път, когато плакахте?

Не си спомням. Аз съм емоционален човек и се влияя от емоции като всеки нормален човек. Но не съм Тити Папазов.

Последният път, когатоказахте „обичам те”?

- Не съм от хората , които много често казва „Обичам те”, но го показвам с поведение, със същество. Мисля, че това е дефект , който е трудно да отстраня, но трябва да опитам , защото „Обичам те” съдържа всичко, за което си струва да живеем.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!