48-годишната Стела Грозданова е загубила неравната битка с рака. Това съобщи през медията на нейната дъщеря. Пловдивчанка, която се грижеше сама за двете си деца, бе диагностицирана преди година с рак на бъбрека. Последва операция, но се оказа, че има метастази в гръбначния стълб. 

Стотици пловдивчани с добри сърца се отзоваха неколкократно на апела за помощ на Стела. Жената остана без работа и без възможност да плаща наема си. По-голямата от дъщерите ѝ бе неотлъчно до леглото на своята майка, а веднага щом се изправи на крака, Стела потърси не подаяния, а работа, която да може да извършва от вкъщи. 

В продължение на четири месеца лечението ѝ е спряно, тъй като здравните ѝ осигуровки биват прекъснати. Няколко дни, след като успява да ги заплати, Стела умира от инфаркт. 

Самотната майка оставя двете си дъщери. По-малката от тях в момента живее със своите баща и баба. По-голямата - Светослава, временно е отседнала при приятелка на своята родителка. С помощта на добри хора 22-годишното момиче успяло да събере средства, за да погребе своята майка. Тепърва предстои тя да намери работа и квартира и да стъпи на краката си. 

Екипът ни изказва своите най-искрени съболезнования към близките на Стела! 

Онкоболната Стела от Пловдив се нуждае от работа, за да гледа двете си децаЛечението й е спряно, тъй като не е плащала здравни осигуровки