"Къде са известните личности в България да призоват последователите си да носят маски и ръкавици??? Моля ви, всички популярни лица в страната - инфлуенсъри, певци, актьори, спортисти, телевизиони лица и не само - Напомняйте на хората ежедневно да пазят околните и себе си, защото не знаем дали сме заразоносители! Всичко е в нашите ръце, дано само не е късно..."

С този апел, пред Trafficnews, пловдивският лекар д-р Панче Димитриев се обърна към всички познати по един или други начин лица в страната. 

Чудите се, защо ортопед-травматолог хирург от Пловдив е решил да отправи своя призив към звездите? Самият д-р Панче Димитриев е модна икона в България и първият лекар, който за втора поредна година носи титлата "Трендсеттер на годината - Мъж". 

Извън работно време, той заменя бялата престилка с екстравагантни тоалети, а профилът му в Инстаграм е слайдващ урок по стил. Самият той има над 100 000 последватели в социалната мрежа. Сред тях са множество бг звезди, които са му и близки приятели. Той се надява, ако потребителите не се вслушат в неговите думи, да вземат пример от известните личности, които могат да се похвалят с огромен брой последователи, затова и отправи своя призив към тях. 

Красиви и работливи: Ортопед в Пловдив и моден тайфун на БългарияД-р Панче Димитриев за втори път получи престижната награда "Trendsetter на годината"

Тийнейджъри продължават да се събират по групи, обикаляйки града или си спретват домашни купони по време на карантина... Не се прави така! Момичета и момчета, ако не искате да послушате властите или родителите си, тогава вземете пример от всички онези ваши любими певци, инфлуенсъри и личности, които през останалото време копирате и следите всяка тяхна стъпка и дейност. 

Копирайте ги сега! Останете вкъщи - както правят те, бъдете социално дистанцирани - както правят те, носете маски и ръкавици - както правят те, тренирайте в домашни условия и се погрижете за здравето си с хубава домашно приготвена храна - както правят те! Бъдете отговорни - към себе си, към родители си, към вашите баби и дядовци, към всички онези, които винаги са били до вас и са се радвали на успехите ви, но не са ви оставили и в трудните моменти! Пазете ги, за да бъдат до вас още дълги години! 

"Меко казано е, че съм изненадан от поведението на хората. Когато казвам хората, тук включвам всички тези, които драскат по социалните мрежи и обясняват как всичко е конспирация и политическа игра, и че тази извънредна ситуация по света е пренагласена.

Всички, които смятат че са млади и тях не ги „лови” вирус, а в същият момент обричат близките си и тези с придружаващи заболявания на сигурно инфектиране!

Всички тези, които в последния момент решиха кое е тяхното родно место и прибирайки се не спазиха и продължават да не спазват карантината !!!

Виждам, че няма самосъзнание и самокритичност, виждам как по хипермаркетите се разхождат хора без маски и ръкавици и заглеждат всеки един, които е със защитни средства и се обръщат към него с погледа казващ "Защо си се маскирал като зомби?".

Толкова ли е трудно да бъдете информирани какво се случваше в Азия, а сега и в Европа. Когато по-възрастните са неиформирани, защо по-младите не им дадете пример слагайки защитни средства с цел да предпазите тях? Чакаме да стане военно положение и да ни глобяват! Колкото и да ми е мъчно, сега разбирам, че може би това е единственото решение. Ще рухнем, ще „убием” родителите си, ще има жертви и от здрави и млади хора!" - казва още д-р Панче Димитриев от Пловдив.