"Междузвездни войни" продължава да е феномен, дори 40 години след премиерата на първия филм. През тази седмица наблюдаваме поредния пример за това. Кината в Пловдив вече се готвят за новата част от сагата, чието цяло име е "Междузвездни войни: Последните джедаи". Как? Като вече продават билети за премиерата, която е след почти 2 месеца!

Още на 10 октомври в целия свят започна предварителната продажба на билети за киносъбитието на годината. Осмият пореден епизод от основните Star Wars филми (без миналогодишния "Rogue One") ще се появи по кината на 15 декември, петък. Въпреки това, много фенове вече са се снабдили с ценните хартийки, които ще им дадат шанс да са сред първите, изгледали филма.

Звучи някак абсурдно, когато става дума за филм, и то в България, но в момента е налице програмата по часове за седмицата от 15 до 22 декември само за новите "Star Wars". На ден са планирани по 4 прожекции, така че феновете да могат да изберат най-подходящия за тях час.

Една от веригите е планирала и маратон на "Междузвездни войни: Силата се пробужда" (Епизод 7) и "Междузвездни войни: Последните джедаи" (Епизод 8). Това ще е изживяване, което ще продължи със сигурност над 5 часа и ще е предизвикателство дори за по-сериозните почитатели на сагата.

Но мнозина смелчаци вероятно ще загреят с всички епизоди в домашна атмосфера, за да се подготвят за най-новата (дори хронологично спрямо историята) част на сагата от една далечна галактика.

Вижте ТРЕЙЛЪРА на новия филм: