Артисти, музиканти, танцьори, лектори, преподаватели, треньори и художници - хора с различни призвания и професии ще споделят знания, опит и вдъхновение в първия по рода си фестивал „Седмица на Вдъхновението – Week of Inspiration`2017”. Той ще се проведе в Пловдив между 13 и 19 ноември.

В рамките на седмицата са предвидени изнесени събития в няколко средни училища под надслов „Арт Междучасие“, които имат за цел да провокират учениците към нови вдъхновения и опит със средствата на изкуството и експеримента. В отворени дискусионни срещи децата ще споделят какво ги вдъхновява и как виждат своето бъдеще. През седмицата ще има отворени класове с различни теми и активности за малки и големи.

Кулминацията в седмицата ще бъде на 18 и 19 ноември, когато ще се проведе Уикенд на Вдъхновението в сградата на Пловдивски културен институт. Именно те, с помощта на Община Пловдив, са организатори на събитието.

„Седмица на Вдъхновението е естествено продължение на успешно реализираните досега четири формата на Фестивала „Уикенд на Промяната“. Нашата обратна връзка и одобрение, които получаваме от участниците и посетителите, ни даде вдъхновение да разширим проекта и да го направим още по-мащабен и продължителен“, заяви директорът на Пловдивски културен институт Марияна Стракова.

В шест тематични панела – изкуство, демонстрации, движение, образование, детско творчество и култура ще бъдат представени над 50 отделни събития – изложби, арт работилници, театрални импровизации, лекции, танцови и спортни класове, духовни практики, представяния и беседи.

„Седмица на Вдъхновението“ е платформа за себепознание и мотивация, но също така и за придобиване на нов опит и умения в различни сфери на живота. Събитието е синтез между изкуство, образование и психология, който събира заедно хора от различни култури, възрасти и социален статус.

Изкуство и вдъхновение, хармония и баланс между себе си и другите, между традиции и настояще – това е мисията на Фестивала, разкриват организаторите.