50 хиляди посетители, повече от 120 събития в 90 локации с участието на над 500 артисти от цял свят ни очакват в Пловдив на 12 и 13 септември.

Тази вечер ще се проведе едно от най-мащабните културни събития в страната – “Нощ на музеите и галериите” - Пловдив. В рамките на двата фестивални дни - 12 и 13 септември (петък и събота), гостите на събитието от цялата страна ще вземат участие в интензивна програма от специални изложби, концерти, акции, спектакли и представяния, подготвени специално за събитието от общински, държавни и частни музеи и галерии, театри, университети, читалища, книжарници, клубове, барове, ателиета, работилници, алтернативни пространства за изкуство и независими куратори, които ще представят своите проекти в градска среда.
Тази година програмата ще е по-голяма и ще включва над 120 събития на повече от 90 места и участието на повече от 500 артисти от цял свят.

Традиционно програмата е организирана в няколко основни теми: „Музеи и галерии“, „Култура и клуб, „Град и публично пространство“ и „Детска програма“. По повод десетата годишнина организаторите на събитието от Фондация „Отворени изкуства“ и съорганизаторите от „Америка за България” в партньорство с Община Пловдив ще представят и специална юбилейна програма, свързана с характерните културни локации, включени в „Алтернативна карта на Пловдив“.

TrafficNews.bg