Йоанна, известна като Drawly, публикува свои картини в сайта и Фейсбук страницата си, но на 2 януари съвсем ненадейно произведението ѝ е публикувано в страница с над половин милион фенове. Следва публикуване и от страница с над 1,1 млн. последователи и още едно от страница с половин милион почитатели.

За 24 часа картината ѝ е видяна от милиони потребители по целия свят, „харесана“ от над 35 хиляди и споделена от 20 хиляди, пише vesti.bg. Коментари, съобщения и имейли пълнят известията на художничката от вчера насам, много от тях с молба за рисуване на картина по поръчка, много от тях – просто с благодарност и възхищение.

Картината „Разкаяние“, заедно с няколко подобни творби, Йоанна рисува преди около година, докато се бори с тежък период в живота си. Както винаги дотогава, изкуството ѝ помага да изрази чувствата си и от това ѝ олеква.

Момичето обаче не очаква интереса, който тази картина, както и друга от поредицата – „Тревожност“ – ще предизвикат.

„Когато ги публикувах, срещнах неочаквана подкрепа и най-вече благодарност от хиляди хора по света“, казва Йоанна за предишния си голям успех.

Миналата година по това време тя оглавява сайта за изображения Imgur и картините ѝ там са видени от половин милион души, а от собствената ѝ страница „Тревожност“ стига до над 1,1 млн. потребители и подобно на днешните резултати има около 20 хиляди споделяния.

Въпреки постиженията си, Йоанна продължава да е изненадана всеки път, когато нейна творба получи огромно внимание и световно признание и се опитва да отговори на възможно най-много хора. Много от тях твърдят, че не са успели да изразят какво чувстват, преди да се натъкнат на нейната картина, а на други е помогнала да се почувстват значително по-добре, когато са видели, че има човек, който ги разбира напълно.

TrafficNews.bg