През последната година продажбите на книги са се увеличили. Вече считаме книгата не за лукс, а за необходимост. Това разкри в ефира на Bulgaria ON AIR Милена Ташева от "Аз чета" и определи тенденцията като прекрасна.

Според блогъра Темз Арабаджиева едно от откритията на 2016 г. е младият български автор Владимир Полеганов. Въпреки това, по думите й медийното внимание към него не е било достатъчно голямо. Темз Арабаджиева призна, че преди е подхождала доста скептично към българските автори, но контактът с тях е променил нейното мнение. Спомогнало е и вниманието, което отделят другите четащи на българските автори.

"Няма как да не се увлечеш, когато толкова много ти хвалят нещо", сподели блогърът. Темз Арабаджиева очаква от 2017 г. по-добри романи, по-добра критика и по-пълни библиотеки.

"Трябва да се даде глас на хората с първи, втори и трети роман - на имената, които не са всеки ден в медиите. Изключително положителен е фактът, че хората влизат в книжарниците и целенасочено купуват книги на български автори", каза Милена Ташева в студиото. По думите й няма водещо заглавие през 2016 г., а отразяването на политическата обстановка е оставило по-малко време за този тип култура.

"Ако има книга, която да доминира, това е "Три ябълки паднаха от небето" на Нарине Абгарян", посочи Милена Ташева. Романът, който й е "скрил шапката", е на Веселина Седларска и е със заглавие "Кладенецът" .

Вижте повече във ВИДЕОТО:

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg