Новогодишен бал в операта ще превърне днес Дома на културата в най – притегателното музикално място в Пловдив. В бала ще се включат известни български изпълнители и солисти на прочутата опера в австрийската столица „Виена Фолксопер“.

Новогодишният бал в операта е в две части.

Първият концерт е класически и е под мотото „Шампанско с Виена Фолксопер”, започва от 19 часа, предаде БНР. Гост диригент е Антон Шабуров от Русия. Участват солистите от „Виена Фолксопера“ Давид Ситка, тенор и Мартина Дорак, сопран, както и солистите на пловдивската опера Таня Иванова и Ивайло Михайлов. Ще се включи и Брас ансамбълът на Пловдивската опера със солисти Мариана Панова и Вера Гиргинова. В програмата са включени произведения на Глинка, Росини, Франц Супе и Щраус.

Втората част на концерта е съчетание на класика и джаз под мотото “Акага Симфони”, започва в 21 часа. Оркестърът на Пловдивската опера ще свири заедно с музикантите от една от най – известните български групи - „Акага“. Диригент е Константин Добройков. Двете формации ще свирят части от Уестсайдска история на Бърнстейн, както и най-известните изпълнения на "Акага" в нов аранжимент.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg