Иберийската суперзвезда Дани Карбонел и неговата група МАСАСО, изключително популярна в Испания и Латинска Америка, са поредните музиканти, които пловдивчани и гостите на града ще видят на Античния театър през септември в рамките на фестивала SoundsoftheAges.

По думите на испанския културен аташе у нас Хайме Хермида Марина, който лично обяви в Пловдив участието на бандата заедно с кмета Иван Тотев, това, че ще кажем „довиждане” на лятото на 20 септември на хилядолетната сцена на Античния театър с най-известната в момента испанска група, която обаче с лекота пълни и стадионите в държави като Аржентина, е още един прекрасен начин да отпразнуваме титлата „Европейска столица на културата” 2019-а.

Сеньор Марина опита да формулира собствена дефиниция за стила на МАСАСО – съчетание от реге, фънк, поп и традиционни испански и латино ритми, в което често присъства и характерната за района на Барселона румба. Групата има 8 студийни албума и няколко номинации за „Грами”, а клиповете им в „youtube” имат по няколко милиона преглеждания. Ходят по турнета и записват с банди от ранга на изобретателите на електронното фламенко Chambao – идоли за милиони хора по целия свят.

МАСАСО са четвъртата група, за която бе обявено, че ще се включи в петото издание на музикалния маратон SoundsoftheAgesпод тепетата между 12-и и 20-и септември. Останалите са шведската прогресив метъл банда OPETH, които ще забият с оркестъра на Държавна опера – Пловдив, финландските легенди APOCALYPTICA и хърватско-словенското дуо челисти 2 CHELLOS. Организаторите работят и за 5-и участник в петото издание на феста, но все още пазят преговорите в тайна.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg