"В стаята на г-жа Опера”- звучи загадъчно, приказно. Любопитството ни надделя и решихме да я посетим. Посрещнаха ни екзалтирани деца и още по-екзалтирани майки. Атмосферата беше завладяваща. Малчуганите са на възраст от 1.5 до 3 г. Проектът „Музика за мъници” се организира от  Оркестъра на пловдивската опера.

Организаторите са усетили нуждите на грижовните майки в нашия град . Хубаво е да можеш да подариш малко музикално забавление на своето съкровище . Кака Снежи посрещна всяко от децата с песничка. Обясни колко важно за тези уроци е участието на родителите –децата и музиката вървят ръка за ръка. Пеeнeто, пляскането с ръце и танците са част от естествения им език. Най-весело стана, когато раздадоха музикалните инструменти. Мъниците дрънкаха и възпроизвеждаха какви ли не звуци.

След един час  песни и танци всички си тръгнаха изморени и доволни в очакване на следващата среща с г-жа Опера.

Адмирации за ентусиазма на младите хора , заели се с това отговорно занимание – да въведат децата ни в света на музиката и  постепенно да изгради навици у тях за посещение в оперен театър. Подкрепете ги – те ви очакват  в Градския дом на културата "Борис Христов".

Екатерина Стефанова