След като оглавяваше шест поредни мандата Съвета за електронни медии във всичките му варианти през годините, Георги Лозанов е на път да се оттегли. Това става ясно от негово интервю, дадено за ploshtadslaveikov.com.

След като пое поста за шести път, маститият културтрегер, така обичан и предпочитан от всички български правителства през последните десетина години обяви, че се е превърнал в „ любим герой на упражненията по омраза, защото нося папийонка, имам дълга коса и говоря с дълги изречения”.

„Единственото, което се чу е, че съм избран за шести път, някъде дори писаха за осми, и естествено предизвика коментари от типа „Тоя надмина и Тодор Живков”. Ако срокът на мандата ми беше един месец, можеше да ми е и шейсетия избор. Просто мандатът на председателя на СЕМ е най-краткият в държавата – една година. Заради което пък законодателят не е ограничил броя на мандатите. Така че, ако четирима от петимата членове на съвета преценят, че си върша работата, нямат основание да ме сменят. Този избор фактически играе ролята на нещо като ежегоден вот на доверие и съм благодарен на колегите, които още веднъж ми го засвидетелстваха”, казва Лозанов.

Несменяемият досега шеф на СЕМ обаче призна, че на критическите оценки не им липсват основания.

„Твърдя единствено, че отрицанието често се появява без особена връзка с тях, повече на „нервна почва” и „по подразбиране”. Което дава прекрасна възможност то да бъде популистки оркестрирано с лъжи и спекулации, продиктувани от лични сметки, търсене на реванш или банална завист”, смята той.

ОЩЕ НОВИНИ ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg