Журналисти от водещи френски издания гостуват в България за да разкажат за подготовката на впечатляващата българска изложба в Лувъра, която ще бъде открита на 15 април в Париж.

Водещите френски издания "Фигаро", "Монд", "Експрес", както и списания за изкуство и култура са изпратили в страната ни свои представители, които да разкажат в изданията си за богатата българска тракийска култура. Днес представителите на френските медии посетиха Долината на тракийските царе край Казанлък, разгледаха тракийските гробници и казанлъшкото златно съкровище.

Журналистите не скриха възхищението си от фактите, говорещи за богатата тракийска цивилизация, живяла по нашите земи. Българската изложба във Франция е най-значимата чуждестранна изложба в световния музей за тази година. Експозицията се нарича "Епопея на тракийските царе" и съдържа 1628 артефакта от 17 български музея. Освен това ще бъдат показани и филми за местата, където са открити експонатите като част от потенциала на българския културен туризъм.

TrafficNews.bg