Броени дни след като обра овациите на фестивала „Сцена на вековете“ във Велико Търново мюзикълът „Коса“ на Държавна опера Пловдив предизвика взрив от аплодисменти в лятно кино „Орфей“ под тепетата.

С много вдъхновение артистите и певците потопиха публика в хипарската атмосфера в Америка от края на 1960-те в разгара на анти-военните протести срещу войната във Виетнам. На видео-стената освен тогавашните драматични световни събития вървяха и актуални закачливи кадри с Путин и Тръмп.

Стотици пяха и танцуваха песните от „Коса“, която е позната на поколения кинозрители по света с класиката на Милош Форман. В спектакъла се изявиха Радослав Владимиров, Радостин Василев, Мартин Костадинов, Стелиан Радев, Елена Сиракова, Едит Унджиян, Весела Делчева и Маги Джанаварова.

Режисьор на сценичната версия е Георги Динев, Симфоничният оркестър на Пловдивската опера бе дирижиран от Константин Добройков. Хореограф на представлението е Анна Пампулова, художник на костюмите - Яна Дворецка,а за вокалната подготовка на „Коса“ отговаря Яна Делирадева.

Снимки: Руслан Йорданов, PlovdivTime