Италианският оперен режисьор Стефано Пода  поставя  „Силата на съдбата„  на сцената на Античния театър.  В международната копродукция „Силата на съдбата“ на Джузепе Верди  участват артисти от Държавна опера –Пловдив  и Театро Реджо ди Парма. За последно „Силата на съдбата“ на Пода е представена на Верди фестивал в Парма през 2014 година. Тази вечер , световно известният режисьор се завръща към заглавието като част от проекта за международно сътрудничество между фестивала „OPERA OPEN“ в Пловдив и този, организиран в Италия от „Театро Реджо ди Парма“. Диригент на пловдивската постановка е Диан Чобанов.

Публиката на Античния театър в Пловдив ще има уникалния шанс да види един от най-впечатляващите оперни спектакли през последните години в Италия на 15 юли (събота). Фондация „Театро Реджо Ди Парма” – Верди Фестивал ще представи съвместно с Опера Пловдив международната продукция „Силата на съдбата” от Верди.

Спектакълът е издаден на Blu-Ray oт Unitel Classica за 200-годишнината от рождението на гениалния композитор и без съмнение ще бъде едно от водещите оперни събития в България през годината. Впечатляващата визия е адаптирана за древната римска сцена от гениалния режисьор, художник и хореограф Стефано Пода. Той е създател на над 100 оперни продукции, като последните му изяви са в Страсбург, Сао Пауло, Тел Авив и Сеул.