Пловдив ще е най-горещата рок дестинация у нас този уикенд. Не само преносно, но и буквално. Фестивалът "Hills of Rock 2017" ще събере край Гребната база на 32 банди от целия свят. За да чуят изпълненията им под тепетата, се очаква да пристигнат между 10 и 12 хиляди души във всеки от двата фестивални дни. Те обаче някак ще трябва да се справят с високите температури.

Синоптиците прогнозират изгаряща жега. В петък термометрите ще стигнат до 40 градуса, а в събота - цели 43. Плашещо високите температури доведоха дори до промяна на правилата на фестивала. "Заради очакваните жеги водатата ще се лее, особено сред първите редици", написаха организаторите в официалната фейсбук страница на събитието. Освен това вече е разрешено внасянето на вода във фестивалната зона. Разрешено е да се внесат до 750 мл на човек, като водата не може да е в стъклена бутилка.

Вълнението, напитките и градусите на доброто настроение от музиката обаче могат да бъдат опасни и заради това е осигурена лекарска помощ. На три различни места на територията на фестивала ще има разположени медицински екипи. Препоръчително е на влизане хората да разберат къде са те, за да могат да реагират в случай на нужда.

Публиката у нас е привлечена от фестивала, защото това е може би най-голямото подобно събитие у нас това лято. Хедлайнърите в първата вечер "Evanescence" ще свирят за първи път на българска почва, а вокалистката Ейми Лий и компания от години имат сериозна фен база у нас. За първи път страната ще бъде посетена и от бандата "Three Days Grace". Феновете край Гребната база ще могат за пръв път да чуят на живо хитове като "I hate everything about you", "Pain" и "Animal I have become".

"Guano Apes", "Epica", "Raveneye" и още много банди не само от чужбина, но и България, ще радват публиката от три различни сцени - Main Stage, World Stage и "На тъмно" Stage.

"Много хора ще предпочетат да са на фестивала и да се забавляват, вместо да са на Слънчака", коментира в Пловдив един от организаторите - Иван Несторов.

Какво още каза той за фестивала, чуйте във ВИДЕОТО: