Шестнадасет години след издаването на студийния запис на рок операта „Нострадамус“, и след като авторът Николо Коцев постави творбата си със световна премиерна сценична постановка в Русе през ноември 2016 г., съвместно с Държавна опера – Русе под диригентството на Маестро Найден Тодоров, пловдивчани ще имат възможност да видят спектакъла на 26 май 2017 г. от 20.00 часа на сцената на Античен театър – Пловдив.
 
Операта Nikolo Kotzev's Nostradamus бе издадена на двоен диск през 2001 г. и пожъна бляскави отзиви в световната преса. Повече от 50.000 копия от албума се разпродадоха за кратко време на няколко континента. Между оригиналните участници бяха имена като Глен Хюз, Джо Лин Търнър, Алана Майлс, Дуги Уайт, Йорн Ланде и др. В ритъм секцията участваха музикантите от Юръп Иан Хаугланд, Мик Микаели и Джон Левен, предаде Дарик.

Както на световната премиера на творбата в Русенската опера,  публиката в Пловдив ще има възможност да присъства на музикално събитие, което критиците определят като "крайъгълен камък в жанра", при това в разширен състав от участници.
 
„Сигурен съм, че в Пловдив ще бъде най-красивото представление, заради естествения декор на сцената. Атмосферата ще е впечатляваща“ каза на днешната пресконференция в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив, легендарният музикант Николо Коцев. Той сподели още, че спектаклите в Пловдив и София ще бъдат заснети, за да бъде подготвен трейлър, който в последствие ще бъде представен на вниманието на световни промоутърски организации, така че Nikolo Kotzev's Nostradamus би могла да продължи успеха си по световните сцени.
 
В главните роли на Античния театър в Пловдив ще видим 4 българи и 3 чужденци:
Александър Атанасов                     -  Nostradamus/Нострадамус
Звезди Керемидчиев                      -  Inquisitor/Инквизитора
Амалия Ненова                               -  Anne Gemelle/втората съпруга на Нострадамус
Björn Lodin  (Швеция)                      -  Storyteller /разказвачът
Thomas Vikström  (Швеция)             -  Soldier / Ghost
Mehmet Kaya  (Турция)                     -  King Henry II/Крал Хенри II
Нора Караиванова                          -  Catherine De Medici
 
В рок операта „Нострадамус“ участват група  КИКИМОРА, както и оркестър, хор и 22 балетисти от Русенската опера. Режисьор на постановката е Орлин Дяков, диригент - Найден Тодоров, сценограф - Иван Иванов - Йоани, дизайнер на костюмите - Николай Бузов, а музикален директор - Николо Коцев. Организатор на събитието е Фондация Пчелен кошер „Нострадамус“ е тъмна и мрачна рок опера, която завършва с много светлина, а пловдивската публика ще се  наслади на истински, зрели и красиви рок гласове в уникалната атмосфера на Античния театър. Обещаваме незабравимо преживяване!“ каза Николо Коцев.