От 8 до 10 септември 2017 г. Пловдив става отново столица на видео изкуството. Всяка вечер от 20.30 часа на Лапидариума в Стария град пловдивчани ще имат възможността да се запознаят с най-новите тенденции в областта. Публичното пространство на Стария град ще заживее и фасадата ще се превърне в светлинен екран, отразяващ чувствителността и посланията на видео творците от шест континента.

Фасада видео фестивал събира за осми пореден път видео изкуство от цял свят в Пловдив. На тазгодишното издание, от постъпилите 265 филма от 49 страни са допуснати до участие 60 творби от 29 държави: Египет, Естония, Германия, Испания, Иран, Швейцария, Tурция, Нова Зеландия, Румъния,Франция, Колумбия, Русия, Италия, Япония, Катар, Великобритания, България, Португалия, Белгия,Швеция, Палестина, Америка, Сърбия, Австралия, Аржентина, Полша, Хонг Конг, Финландия,Тайланд.

Официалното откриване ще бъде на 8 септември от 20.00 часа, а на 10 септември ще бъде обявен носителят на наградата на Фасада видео фестивал за 2017 година.