Пловдив намери място и на страниците на световноизвестното списание Vogue. В статия, озаглавена „10 европейски градове под радара, в които да избягаш“, авторът Джош Лий отделя специално място на Пловдив, като подчертава, че е основан преди 8000 години и е най-старият жив град в Европа. „И Пловдив като Рим не само е разположен на седем хълма, но и привлича посетители с исторически романтичен чар“, посочва журналистът и отделя специално място за Античния театър и къщите в Стария град.

В статията се обръща внимание на това, че  освен пътуването назад във времето и историята, Пловдив привлича туристи с преобразения през последните години артквартал „Капана“, с нощен живот, музика, фестивали на изкуствата, добри хотели и храна.

В статията, публикувана в електронното издание на Vogue, освен Пловдив място намират общо 10 европейски града – Орхус, Лисабон, Мюнхен, Осло, Единбург, Солун, Болоня, Любляна, Севиля.

Само от началото на месец август на Пловдив бяха посветени специални материали в италиански и испански сайтове за туризъм. Градът все повече привлича вниманието на посетителите, а статистическите данни регистрират постоянен ръст на туристите.