Пловдивското читалище "Шалом Алейхем-1945" със съдействието на Район "Централен" на Общината, обявява Национален фотоконкурс на тема: "Моето слънчево лято". Конкурсът е насочен към младите хора и има за цел да даде възможност на всеки любител фотограф да представи своя „СВЯТ” чрез запечатаните моменти.           

Конкурсът ще се проведе в три възрастови групи:  

I група до 13 г.
II група до 18 г.
III група младежи до 29 г. 

Участието във фотоконкурса е индивидуално и всеки автор може да участва с до 3  снимки. Снимките не трябва да имат участия в други конкурси. Те трябва да бъдат в дигитален формат JPEG, да имат заглавие и да бъдат придружени от кратък текст с описание. Файловете не трябва да са по-големи от 9 MB и няма ограничения относно датата, на която е правена снимката. 

В електронното писмо освен информация за снимката трябва да има и следните данни за фотографа участник: трите имена, възрастова група, населено място, ел. поща и телефон за връзка. До участие в конкурса няма да бъдат допуснати творби, изпратени с неточна или непълна информация. Снимките за участие се изпращат по електронна поща, като прикачен файл, на адрес: shalomchitalishte@abv.bg , с тема: Фотоконкурс – „Mоето слънчево лято”;

Крайният срок за изпращане на снимките е 20.08.2017 г.

Критериите за оценка включват художествените качества на творбата, оригиналност на идеята, нестандартна гледна точка и адекватна интерпретация на темата.

Представените за участие в конкурса снимки ще бъдат оценени от компетентно жури. То ще определи победителите, както и снимките, които да бъдат включени в изложбата, организирана от НЧ ”Шалом  Алейхем-1945”.

Ще бъдат присъдени съответно  I, II, III награди /предметни/  за всяка  възрастова група и грамоти за участие. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 25.08.2017 г. на фейсбук профила и  сайта  на НЧ ”Шалом Алейхем-1945” и на сайта на район „Централен”-Община Пловдив.                                                           

Церемонията по награждаване ще се състои на 1 септември от 18.00 часа в читалището.