Премиера на детската православна книга на Ангел Бончев „Свети Лука Доктора” се състоя в Градската библиотека „Паисий Хилендарски”. На представянето на книгата на водещия от ТВ Европа присъстваха кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов, свещеници на асеновградски църкви, ученици от курсовете по вероучение при ОУ „Петко Каравелов” и ОУ „Ангел Кънчев”, много деца и техните родители.

„Книгата на Ангел Бончев „Свети Лука Доктора” е достъпна за душите и сърцата на децата. Нека те да се докоснат до нея, защото в нея има примери как да станем по-добри в този свят, в който се опитват да господстват злото и агресията. Тази книга за мен е една етична възпитателна стълбица”, каза архиерейският наместник на Асеновградската духовна околия ставрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев. „Книгата „Свети Лука Доктора” описва по подходящ за децата начин живота и чудесата на св. Лука Кримски, разказа авторът Ангел Бонев, който е създал и филм за него Чрез илюстрации са изобразени и пресъздадени възлови моменти от светителския път на доктора, който е нямал нито една несполучлива операция. Наред с житието на светеца-лекар в книжката се разказва и за множество чудеса, случили се с малки деца”.

За гостите на събитието китка родопски песни изпълни детската фолклорна група „Надежда Хвойнева”, а ученици, посещаващи курсовете по вероучение, рецитираха религиозни стихотворения.

Отец Йордан подари на Ангел Бончев икона на Св. Богородица, а директорът на Градската библиотека Милена Марковска му връчи благодарствена грамота за неговите дарения на филми и книги за библиотеката.