Скандалът в Столипиново, който завърши с убийство днес, е избухнал заради жена. 24-годишният Румен Александров "закачил" жената на жертвата още вчера, затова и днес двамата разрешили спора с бой. Румен извадил нож и пробол смъртоносно във врата 26-годишния мъж. Убиецът също имал няколко прободни рани, той се опитал да избяга, но полицаите успели да го задържат. Хванали го в колата му, като в момента тя се обискира.

Двамата мъже нямат криминални прояви.

На място са екипи на Специализирани полицейски сили и екипи на Шесто районно управление, както и полицейски кучета.

По улиците на квартала има над 300 души, като към момента няма напрежение. На място пристигат още полицейски екипи, като униформените разширяват периметъра на убийството.

Убитият мъж живеел в чужбина, дошъл си за седмица, за да си оправи документи.

„Племенник ми е. Работихме по корабите в чужбина. Преди седмица се върнахме. Обадиха ми се, че са го наръгали. Видяхме, че е паднал. Няма нито деца, нито жена. Убиецът е съсед. Като влезе в затвора няма да го оставим“

"Извършителят е задържан и в момента е отведен за преглед в болница. Той е с прободни рани от същия нож. Спорът е бил заради жена. Няма напрежение в квартала", заяви Николай Кирков, началник на Шесто районно управление. 

Убиецът е работил във веригата за бързо хранене "Алекс фуудс". Напуснал преди около година. Собственикът на веригата коментира, че бил кротък и не е създавал конфликти.

26-годишен е убитият в Столипиново! Над 100 души са излезли на улицатаИзвършителят е задържан на място