Детето на година и половина, което падна от втория етаж на жилището си в квартал „Христо Смирненски” в Пловдив, вече е без опасност за живота, научи TrafficNews. То е настанено в УМБАЛ „Св. Георги” след тежкия инцидент, който е претърпяло в петък. От там съобщиха, че момиченцето е прието с тежка черепно-мозъчна травма. В момента се намира в стабилизирано състояние и не се налага извършване на неврохирургична интервенция.

Съседи открили момиченцето, което било цялото в кръв, а родителите спели след солидна употреба на алкохол.  Детето само се е покатерило на прозореца и паднало от жилищната кооперация на бул. „Хаджи Димитър”.

Мъжът, който е намерил детето, разказа пред наш репортер, че гледката е била шокираща.

"Не знам как бе живо. Главичката му беше цялата в кръв", обясни мъжът. Той се обадил веднага на 112, като линейката дошла за 6-7 минути. През това време съседи се развикали, за да събудят родителите.  

Двамата били опиянени от алкохола, когато полицаи дошли да им съобщят, че детето пътува към болница. 63-годишният баща е бил с почти 1.9 промила алкохол в кръвта, а майката, която е около 40-годишна, е била с 1.2 промила.

Съседи разказаха, че родителите често злоупотребявали с алкохол и били неадекватни. Според съседи рядко можело да разговаряш с тях нормално. Тази сутрин на адреса са отишли и социалните служби. 

Образувано е досъдебни производство, като тече разследване. 

Невръстно дете падна от 2-рия етаж в Пловдив! Родителите му - пияниДетето е с опасност за живота