Убиецът от Сотиря в опасна близост с Митьо Очите

Мартин Трифонов настанен в болницата на Софийския затвор, докато се излекува

България 03.09.2019 16:35 34836 1
Убиецът от Сотиря в опасна близост с Митьо Очите

21-годишният Мартин Трифонов, който изнасили и преби до смърт седемгодишната Кристин Георгиева от сливенското село Сотиря, вече е в болницата на Софийския затвор. Той е преместен там от клиниката в Сливен, където  лекуваха раните му от двата полицейски куршума при задържането му. В лечебното заведение на Софийския затвор в момента обаче се лекуват също наркобосът Димитър Желязков-Митьо Очите и известният пернишки рекетьор Янко Ваташки-Лудия, научи TrafficNews.  

Трифонов е докаран при засилени мерки за сигурност и вече е настанен в затворническата болница, потвърдиха от правосъдното министерство. 

Директорът на болницата в Сливен д-р Васислав Петров по-рано каза , че арестантът е изпратен в стабилно здравословно състояние. След две операции заради огнестрелните рани при задържането му, се е наложила нова манипулация на десния крак. Това е причината той да остане за известно време в болницата към Софийския затвор.

Трифонов е обвинен в блудство, изнасилване и убийство по особено жесток начин на малкото момиченце. Новината за идването му вече се е разпространила сред затворниците. По традиция насилници на малки деца ги очакват брутални сексуални гаври зад решетките според неписания кодекс на пандизчиите.
 
След като се възстанови Мартин, той ще бъде върнат в следствения арест в Сливен, но съжителството с някои други пациенти в затворническата болница също крие големи рискове, коментираха пред TrafficNews  запознати с навиците на Очите и Ваташки.
 
Междувременно в село Сотиря, където преди дни имаше нов опит за изнасилване на малко момиче, напрежението не стихва. Местните жители заплашват, че няма да пуснат децата си на училище на 16 септември за откриването на новата учебна година. 
 
Вместо това те са готови на тази дата да отидат пред парламента в София, за да поискат от депутатите да променят така Наказателния кодекс, че да отпадне възможността при особено тежки умишлени престъпления против личността подсъдимите да получават по-леки присъди, след като признаят изцяло вината си. С такъв призив към сливенските депутати се обърна днес и кметът на Сливен Стефан Радев.

Акценти

Изпрати новина