Стефан Спасов и майка му - Екатерина Андреева, задържани за убийството на 63-годишния Поли Стефанов на 28 декември 2018 година за пореден път се изправиха пред съда. Делото стартира още в средата на май, когато на разпоредителното заседание стана ясно, че майка и син не признават фактите и обстоятелствата по случая. Поради тази причина делото стартира по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица. Днес в съдебна зала бяха приети всички заключения на вещите лица. 

От съдебно-медицинската експертиза става ясно, че Поли Стефанов е убит след множество срязвания на врата му от нож и стъклена чаша. Фатални са били намушкванията, от които са прекъснати две от вените на 63-годишния мъж.

В раните са открили парчета стъкла.

От думите на доцент Спасов обаче, смъртта на Поли не е настъпила по особено мъчителен начин, а убийството не може да се класифицира като жестоко.

„Обособени са три рани на шията, първите две може да се характеризират като такива, причинени с нож. Втория вид е са порезни и прободни. Третата група са причинени с твърд, но остър предмет. Иззета е чаша от местопрестъплението. Най-вероятно с нея е направен разреза. В случаят е интересно, че няма защитни рани по ръцете, което говори, че жертвата не се е отбранявала. Има травми на лицето",  заяви доцент Спасов.

Експертът добави, че Поли не е усещал почти нищо, тъй като е бил изключително пиян. Стефанов е бил с концентрация от 3,6 промила етилов алкохол.

Пред съда се изправи и дъщерята на Поли Стефанов. Тя разказа, че все още е в шок от убийството на баща си.

„Не проумявам как може да посегнеш по такъв начин на човек. Да го стискаш и да го ръгаш. Познавам подсъдимите. Баща ми и аз бяхме близки, отсядаше при мен за месец – два, когато си идваше от командировки. Беше близък и с майка ми. На нея й е споделял, че Екатерина и синът й, са му посягали. Биеха го след запои”, заяви Цветана Еневска.

Жената разказа още, как преди 5 години оставила колата си на Поли, тъй като била в чужбина. След няколко седмици, чичо й се свързал с нея и й разказал, че Екатерина и Стефан са задигнали колата, катастрофирали с нея до хранителен магазин и я зарязали там.

„Баща ми сподели, че Екатерина има дете. Купувал памперси и храна, помагал е на бебето. Дори е искал да го осинови, за да му даде шанс за живот. Ако имаше и малко, той го раздаваше на хората. Търпеше ги и двамата, а те го биеха”, добави Еневска.

В залата бяха прието още три експертизи. Макар и защитата и прокуратурата да бяха на мнение, че делото е изяснено от фактическа страна, то магистратите бяха на друго мнение. Съдът отложи процеса за август, когато в съдебна зала ще бъдат призовани още четирима свидетели, които са били разпитани в досъдебното производство.

Майка и син, заклали мъж в Пловдив, не признават вина! Разпитват всички свидетели в съдаПолицейските служители, работили по случая, са първи на разпит

Майка и син, заклали мъж след запой в Пловдив, застават пред Темида! Ще признаят ли вина?Предстои разпоредително заседание