Валиумният изнасилвач Йохан Фредерик Стелингверф бе арестуван и отведен с белезници  от униформени служители на Съдебна охрана. Той е обвинен за още едно изнасилване на унгарска гражданка през октомври в София. По първоначални данни сексуалното посегателство е извършено в жилище в кооперацията в столичния квартал Зона Б- 5, което холандецът обитава.

Днес ,около 12 часа автомобил на съдебна охрана и няколко патрулки пристигнаха пред кооперацията,в която Стелингверф  е задържан под домашен арест. Последва обиск в жилището, което той обитава. 

Нидерландският гражданин Йохан Стелингверф, когото местните медии наричат „Валиумния изнасилвач” бе арестуван в София на 26 декември 2019 година, след брутално изнасилване на 32- годишна столичанка. Жертвата бе настанена  в болница с тежки травми и разкъсвания. Преди Нова година Софийски районен съд му налага най- тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, която той обжалва. На 3 януари обаче  Софийски градски съд променя мярката за неотклонение на Стелингверф и го пуска под домашен арест.  Районна прокуратура издаде заповед за забрана Стелингверф да напуска пределите на страната до приключване на делото. 

След разкритията на TrafficNews, в редакцията получихме писма от няколко жени, които са имали контакт с холандеца, но по една или друга причина не са последвали съдбата на изнасилената софиянка. В България пристигна и екип журналисти от нидерландското издание Hart van Nederland, за да направи репортаж за поредното посегателство. Екипите на двете медии обмениха информация за мъжа, чиито "подвизи" са широко известни в Нидерландия.

 

Какво разказа охранителя на кооперацията , в която Йохан Стелингверф живее повече от година, гледайте във ВИДЕОТО: