Данъчната служителка Ренета Иванова, която бе хваната с 2 000 лева подкуп, получи присъда. Тя бе призната за виновна и получи 2 години условно с 4 години изпитателен срок.

Припомняме, че по време на разпоредителното заседание Иванова призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. Защитата на бившата данъчна поиска от съда делото да тръгне по реда на съкратеното съдебно следствие.

Пловдивската данъчна, хваната с подкуп в Кючука, призна вина! Иска съкратен процесДо няколко часа се очаква решението на съда

По време на делото защитата на Иванова в лицето на Ташкена Колчева изтъкна, че са налице многобройни смекчаващи вината обстоятелства.

„Иванова е с чисто съдебно минало, направила е пълни самопризнания и е съдействала на разследващите. Не на последно място трябва да се обърне внимание на причината, за да се стигне до тук. По време на престъплението, Иванова е била в много тежко финансово и социално положение. Била е притисната в ъгъла. Клиентката ми е с безупречна характеристика. За нас се касае за един епизодичен инцидентен случай”, заяви адвокат Колчева. Тя поиска от съда алтернативно наказание от лишаване от свобода, а именно административна санкция – глоба.

„Нека финансовото изражение на наказанието да бъде в рамките на наложената гаранция от 3 хиляди лева или да бъде съобразена с моментното финансово състояние на  Иванова”, допълни адвокат Колчева.

От страна на държавното обвинение пък, в лицето на прокурор Петър Петров, поиска наказание лишаване от свобода в минимален размер, като присъдата да бъде условна с максимален изпитателен срок.

„Съжалявам за случилото се. Бях в много сериозно положение. При други обстоятелства никога не бих го направила”, бяха последните думи на Ренета Иванова.

В крайна сметка съдът удовлетвори искането на прокуратурата. След съдебното заседание, защитата на бившата данъчна бе категорична, че ще обжалват съдебния акт.  

4 бона подкуп е искала арестуваната данъчна служителка в Пловдив

Болен син и скъпоструващо лечение принудили данъчната шефка да пристъпи закона