Точно преди две година 34-годишната Татяна Стоянова излиза от къщи и тръгва за работа. Тя е началник на кабинета на пазарджишкия кмет Тодор Попов. Дамата е в приповдигнато настроение – в общината я очакват купища цветя за именния й ден, а вечерта тя е поканила гости в известен пазарджишки ресторант. Стоянова не подозира, че това е последният ден в живота й.  След работа тя се прибира до луксозния си апартамент, за да си смени тоалета, но докато слиза от новия си джип, пред кооперацията проехтяват пет изстрела.

След минути на мястото пристигат екипи на полицията и Спешна помощ, които само констатират  смъртта на жената. От убиеца няма и следа.

Следващите дни очаквано екзекуцията на Татяна е най-коментираната тема в държавата. Лансират се различни версии – от това да  бъде сплашен кметът Тодор Попов,  през разчистване на сметки за икономически накърнени  до любовен триъгълник.

След месец разследването е прехвърлено на Софийската градска прокуратура. Причината е, че от областната дирекция на МВР са изпратили материалите по него в Главна дирекция "Криминална полиция", като това е направено "с цел по-обстойно разследване".