Трима охранители са пребили до смърт 52-годишен мъж в "Гранд мол Варна".

Те са задържани и вече им е повдигнато обвинение за съучастие в убийство, извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

На 14 март от мола съобщиха, че в сградата на търговския център е открит починал от естествена смърт бездомник. При последвалото разследване обаче е изязнено, че става дума за убийство.

Загиналият е бил болен от шизофрения, но е пиел лекарствата си редовно, съобщава Варна утре.

Той не е бил агресивен, а много дружелюбен, и хората в района са го познавали добре. За него се е грижел основно брат му, помагала е и майка им, която е възрастна жена със заболявания. 52-годишният варненец имал традиция всеки ден да се разхожда до мола и автогарата.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа от наблюдаващия прокурор, като предстои в следващите дни внасяне на искане в Окръжен съд Варна за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

След като стана ясно, че мъжът е бил убит от охранители, "Гранд мол Варна" разпространи съобщение, в което се разграничава от всякакви прояви на насилие.

От пресцентъра на търговския център посочват, че ръководството подпомага дейността на разследващите органи и е в готовност за 24-часово съдействие.

"Ние изказваме съболезнование на близките на починалия и ще окажем пълно съдействие на следствените органи за установяване причините за нещастния инцидент", заяви директорът на мола Иво Генов.

Ръководството на мола ще изиска от фирмите, отговорни за сигурността на територията на комплекса, актуални официални декларации за спазване на процедурите, установни със Закона за частната охранителна дейност, се казва още в съобщението.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ НОВИНИ ТУК!

TrafficNews.bg