Ембака се издирва под дърво и камък за смъртта на Николай Чивиев - Легионера, когото уби с камък на строящ се участък от автомагистрала „Струма” преди месец и половина.

 

Слухът за смъртта на страшилището от Сандански разбуни духовете и в село Лешница, където мутрата живее с жена си и детето си. Съпругата на Ембака притеснена споделила, че мъжът й не се обаждал от 2 седмици и смятала, че е вече ликвидиран. Според ченгета, Ембака сам пускал слуховете за смъртта си, като разчитал, че ще престанат да го търсят, пише” Всеки ден”.

Запознати твърдят, че беглецът бил видян преди две седмици в южната ни съседка. Това накарало българските разследващи да поискат помощ от гръцките си колеги, които започнали веднага да го издирват. Те обаче може вече да са били изпреварени от бивши колеги на убития Николай Чивиев, който служил преди време във Френския легион. Мъжете се заклели, че ще отмъстят за приятеля си и за трите му сирачета.

Разследващи са сигурни, че санданчанинът е минал нелегално зелената граница. Той имал достатъчно авери, които са могли да го преведат в южната ни съседка. Ченгетата очаквали жена му Десислава, заедно с детето му, да последва съпруга си и да заминат в страна, в която ще се чувстват в безопасност. Тя знаела къде се намира мъжът й, но не получавала вести от него, защото била внимателно следена от ченгетата. Основната грижа на жената била да продаде огромната им къща в село Лешница и 100 крави, които семейството притежава.

Наглостта на страшилището на Сандански - Ембака, идвала от това, че дълги години бил смятан за човек на Таки. Говори се, че той и този път потърсил помощта на Аманатидис, но бил категорично отрязан. 

Чачев се е занимавал с наркотици, проститутки и много пъти се е замесвал в скандали и побоища, но винаги се е измъквал сух. Ако беше арестуван и тикнат в затвора, сега нямаше да убие човек, твърдят съгражданите му и обвиняват полицията, че е опънала чадър над знаковите имена от подземния свят в региона.

След убийството на Легионера Ембака имал намерение да се предаде и смятал, че всичко ще се размине както винаги, твърдят запознати. Когато разбрал обаче кого е пребил до смърт и чул заплахата, че колегите на Николай Чивиев от Чуждестранния легион ще го намерят и отмъстят, решил да се скрие. Защо убиецът не е бил задържан пред Спешния център в града обаче, където придружил жертвата, засега не е ясно. 

„Вътрешна сигурност” в МВР нищи полицаите от Сандански за връзки с престъпника. Ембака не е планирал да убие Легионера, който го спрял на строящата се магистрала. Двамата не са се познавали, въпреки плъзналите из града слухове. Когато разбрал, че Чивиев е издъхнал, Ембака избягал. Запознати твърдят, че мъжът най-вероятно е напуснал страната, като е потърсил помощта на друг бандит, който успя да избяга зад граница - Антон Петковски - Нашко. Преди години той се скри малко преди да бъде вкаран в затвора за убийството на бизнесмена от Благоевград Ангел Христов и съучастника си в престъплението Емил Николов - Мъдака.

През 2012 г. Ембака бе арестуван при безпрецедентен опит да разбие складовото помещение в двора на полицейското управление в Сандански. По-късно обаче беше пуснат. Мотивът бе, че нямало достатъчно доказателства срещу Чачев, въпреки че той бе спипан в районното от дежурния полицай, след като по-рано заедно с аверите си заглушили мобилните телефони на ченгетата и влезли вътре, като счупили ключалка.

Още новини четете ТУК