Пловдивска ученичка предложи нов маршрут на автобус, който да свързва ЖР „Тракия” с езиковите гимназии и ПУ „Паисий Хилендарски”.  По думите й се подобна линия ще се избегне трафикът по основните булеварди, по които минават автобусите до края на бул. „България”. Идеята й е рейсовете да минават през моста на Адата. Единственият мост, през който не минават автобуси.

Ето и цялото предложение на ученичката.

„Ученичка съм в единадесети клас на ЕГ "Пловдив" и живея в ЖР „Тракия". За да се избегнат претъпканите автобуси предлагам да се пусне в действие още една линия, която да обслужва учениците пътуващи от „Тракия” до Английската и Руската гимназия. 
Предлагам линията за започва своя маршрут от храм "Свето Преображение" , оттам по бул. "Освобождение", през училище "Черноризец Храбър", оттам предлагам маршрутът да продължава през бул. "Шести септември", да минава през моста над остров Адата. Само направо, като се премине през колелото на панаира, през Захарна фабрика и оттам до спортната зала на ПУ "Паисий Хилендарски".

Всъщност това мисля, че е единствената линия, която ще минава през моста на остров "Адата", тъй като до сега няма такава линия. По този начин ще се избегнат задръстванията до Панаира.
Надявам се това да стане реалност в най-близко време.”