Журналистът Иван Гарелов коментира в предаването "Хоризонт за вас" случилото се в студиото на Нова телевизия, когато журналистът Виктор Николаев беше явно заплашен от вицепремиер и депутат. Гарелов каза, че не е изненадан от случилото се:

"Това е част от процес, това е овладяване на цялото медийно пространство и подчиняването му на един център. Връщаме се към едно управление на медиите от времето на Жданов. Питахте ли се защо Виктор остана, а Ани беше отстранена. Предстои Виктор също да бъде отстранен.

Тези двама политици са информирани, затова си позволяват такива реакции, защото знаят, че това ще се случи. По-важно е защо допускаме да бъде овладяно цялото медийно пространство. Струва си да се направи опит да се преброят медиите - колко ще издигнат глас за свободата на словото", недвусмислено коментира Гарелов.

Припомняме, в сутрешното предаване днес един след друг гостуваха депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиерът и лидер на националистите от НФСБ Валери Симеонов, като и двамата си позволиха да отправят заплахи в ефир към водещия Виктор Николаев.

Още по темата, четете ТУК!