Специален гост от меката на хип-хопа и най-доброто от българските банди ще звучат на 3 сцени 3 дни по време на Капана Фест. Шестото издание на любимия фестивал в сърцето на Пловдив ще диша в ритъма на специалната музикална програма, която от 29 септември до 1 октомври ще радва всички посетители на събитието. Oсвен концерта в чест на покойния Chester Bennington, друг ключов акцент в програмата е участието на хип-хоп бунтарката от Лос Анджелис RЕVERIE. Тя ще излезе на сцената с момчетата от Bobo & The Gang, за да ни залеят с автентичен хип-хоп и ударни рими. Любимата на българската публика група ОСТАВА пък ще отбележи своя 25-и рожден ден на сцената на Капана фест. Ще чуем още Brazz Vilidj, Mary`s Flower Superhead, Rebelties, DJ Skill, DJ Mad Bear, Skiller & Jammi Youth, Innerglow, Jin Monic, Vick, Saint Electrics, Selector Lazy Face и Dead Man`s Hat. 

Тон за начало на Капана Фест в петък вечер ще даде винил сета на DJ SKILL, който в 19:00 часа ще завърти първата плоча от богата си колекция на главната сцена, за да ни подготви за музикален диалог с албума на BOBO & THE GANG - „Говори“. След кратчка музикална пауза в ръцете на DJ SKILL към бандата ще се присъедини RЕVERIE със своите главозамайващи рими. Хип-хоп изпълнителката от Лос Анджелис ще пристигне седмица по-рано, за да репетира с бандата на популярния рапър BOBO, който също ще чуем в интересни колаборации с REVARIE. Паралелно с хип-хоп вибрациите от главата сцена, от рок сцената на Staropramen ще звучи електро рок, представен от новата българска банда INNERGLOW. Заедно с тях в петъчната вечер, ще чуем и rock 'n' roll бандата JIN MONIC. Рок вечерта ще закрие гръцката банда, подгрявала Placebo в Солун - Mary`s Flower Superhead.

Съботната музикална програма на главаната сцена ще започне в 18:30 часа с енергичния винил сет на DJ МAD BEAR, последван от SKILLER & JAMMI YOUTH, които ще пренесат духа на Ямайка в душата на Капана. Хедлайнерите BRAZZ VILIDJ  ще излязат в 22:00 часа, за да нажежат още повече главната сцена и да завършат вечерта с подобаваща доза ритъм и танци. Рок звученето няма да липсва и през втория ден на събитието. Сцената на Staropramen ще бъде открита от младата изпълнителка VICK, чиято музика ще прелее в изпълението на рок бандата SAINT ELECTRIC, за да стигне до специалното участие на OСТАВА, които ще отпразнуват своята 25-а годишнина по време на Капана Фест.

Последната неделна вечер ще стартира с един от ключовите акценти в програмата на фестивала, а именно концерт в чест на покойния Chester Bennington от Linkin Park. Мемориалът, част от глобалната вълна от събития, отдаващи чест към творчеството на музиканта ще започне в 19:30 часа на главаната сцена и ще включи интерпретации на редица български музиканти с прожекции на най-значимите изпълнения от световни турнета на бандата. Вечерта крие и редица изненади за феновете, които ще се случат на мястото на събитието. По същото време от сцената на Staropramen ще звучи селекцията на домакина на радио шоу "Ямайка" – SELECTOR LAZY FACE. Освен него ще чуем и една от най-младите банди на българската rock`n`roll сцена - DEAD MAN`S HAT. Есенното издание на Капана Фест ще закрие реге групата REBELITIES.

Performance Stage е третата сцена, част от Капана Фест, която ще предложи множество танцувални и театрални изпълнения за малки и големи, като основен акцент в програмата ще бъде изпълението на Петър Янев, гайдарят на Валя Балканска, който ще ни пренесе в магията на Родопите.

Освен разнообразната прогрмата на трите основни сцени, малкият артистичен подиум „Гласът на Капана“ на ул. „Братя Пуливи“, ще даде възможност на музиканти любители и професионалисти да представят своето авторско творчество.

Всичко това и още много други активности ни очакват от 29 септември до 1 октомври на Капана Фест.