Във връзка със зачестилите обществени упреци в посока поведението на 14-годишната Сузанита, баща ѝ Орхан Мурад излезе с трогателна декларация към медиите. В нея той демонстрира, че е много засегнат и разтроен от слуховете по адрес на дъщеря си, след дуета ѝ с Андреа и фурора с парчето "Луцифер и Буда".

Ето и съдържанието на откритото писмо в декларативен стил към българското общество, в което той апелира за разбиране: 

"Аз, като баща на Сузанита, декларирам пред всички медии и цялата им аудитория, че писанията и коментарите по адрес на моята дъщеря, са абсолютна измислица и търсене на лесна печалба чрез тираж, гледаемост, читаемост, посещаемост, сензация – „сеир” и лесна слава на гърба на моето дете. Затова настоятелно моля да спрат с измислиците по неин и по адрес на цялото ми семейство, и да петнят името ни.

Декларирам, че Сузанита няма силикон в устните. Даже няма и татуировки. Не знам кой злонамерен човек е измислил и разпространил това. Чудя се на тези, които съвсем удобно и лекомислено вярват, че някой пластичен хирург ще си сложи главата в торбата и ще направи такава интервенция на 14-годишно момиче, а за родител, който би разрешил това, да не говорим.   Декларирам, че Сузанита няма да участва в никакви реалита, като „ВИП Брадър”.

Гнусна измислица, за да повишат интереса към себе си. Също лесно се тиражира от всички вестници и техните читатели, без да сеща зловещият и охотно коментиращ народ, че 14-годишно момиче не може да участва в такива формати без родител. Чак и хонорар й измислиха. Много долно, неуважаеми колеги. 

Декларирам, че Клипът, благодарение на който се разбуниха духовете и Сузанита стана най-популярната дъвка на обществото, е погрешно разбран, заради нежеланието или невъзможността на много представители на нашето общество да приемат посланията в клипа, защото за това се иска и интелигентност.

Веднъж завинаги настоявам – тъй като клипът отдавна е спрян от ютуб и ние помолихме в нарочни видео-спотове, никой да не го споделя, да се направи разграничение на личния живот на Сузанита и моето семейство от клипа, и ролята й в него. Настоявам да ни оставите на мира, за да можем ние, родителите, и приятелите на Сузанита, да канализираме и насочим в най-правилната посока, интелекта, таланта и известността, която тя волю или не, за добро, или не, получи. Ще съдя всеки, който си послужи с обидни думи, измислици и тиражиране на неверни неща по отношение на Сузанита и моето семейство.  

Добре помнете и не забравяйте, че Сузанита е продукт и производно, а не причина за налагането на тази култура сред младите хора. За това обвинявам цялата политическа система и управлението на страната от ’89-та година насам, начело с техните слуги медиите, които загърбвайки всякаква съвест и морал, работят слугински за опростачването и обезличаването – даже изгонването на нацията.  

Обръщам се към всички родители, които злословят и хейтят по социалните мрежи. Мили сънародници, след като не ви е харесала тази роля на Сузанита в клипа й, забранете на вашите деца да го гледат и да слушат песента й. Забранете им да си мислят за нея и за другите им идоли от този жанр, защото не е само Сузанита. Забранете им да мечтаят да са на тяхното място и да подражават на Сузанита и другите, за да може да се учат, да са възпитани, образовани и да изградят висока култура. Да посещават опери, театрални постановки, да четат книги и заедно с родителите си, да теглят нацията напред, а не назад, както досега.

И да се превърнем в една цветуща държава, в която младите хора не пушат и не се друсат от 10-годишни. Целомъдрени са до навършване на пълнолетие. Образовани, високо интелигентни и благоденстващи. Не се убиват за щяло и не щяло по жилищните блокове и нощни заведения, а се обичат, помагат си и живеят в мир и хармония. Пожелавам го на моя народ и моята родина – от все сърце.

Покажете среден пръст на дявола – на злото, жестокостта, злобата и завистта, така, както Сузанита го направи, но вие не го разбрахте.  

На мен си пожелавам нашият народ да спре да е перманентният шаран, който се лови на всякакви целенасочени въдици за отвличане на общественото внимание от съществените проблеми на родината ни, докато му отмъкват държавата под носа, докато ограбват и пребиват под носа родителите му, докато спят и ги третират като матрял. Да спре да се занимава със злобата си, а да излезе по площадите и да измете веднъж завинаги виновниците за неговото унищожение, и да си върне държавата и родината.  

От ОРХАН МУРАД, който е написал и изпял повече от 100 песни за любовта, приятелството и доброто у хората, и винаги е бил посланик на добросъседството и уважението между хората, и тяхното единение, без оглед на етническа и религиозна принадлежност."  

Публикуваме декларацията, запазвайки оригиналния правопис и пунктуация на автора ѝ!