Тази сутрин светът не е същия! Започва Биг Брадър!

Въздухът е по-чист, кристален е! Цъфтят зюмбюли! Майски рози! Е, кво кат е септември? Литват гълъби от всички площади на градове, села и обезлюдени планински махали! Нови хан мие улици и лъска лимузини! Ники Кънчев тича с костюма от химическото. България се бръсне, подстригва, оправя маникюр, педикюр, нанизват официалния пиърсинг, нови татуировки с лика на водещия се рисуват по интимни и не толкова интимни места на фенове и фенки, домакините перат пердета, тупат се черги, чаршафи се веят по просторите, ухае на ароматни капсоли, а леля Мария е щастлива от резултата и върти курсове с легена из махалата да дава акъл как се избелват плюнки от калъфки, щото не може да се изложим пред участниците!

Довечера ще се наредим спретнати пред телевизорите, надиплени с новите катове, усмихнати, приветливи, с блеснали очи и зейнали уста в трепетно очакване на новите тежки житейски казуси и взаимоотношения, които и Боливуд не е виждал.

Единствената конкуренция, която фърля сянка и се конкурира с Биг Брадъра и неговите зверски реалитита, може да само новинарските блокове на националните телевизии. Тва суджуци с тонове, тва деца с пушки, тва катастрофи на час по 876523897, загрижени политици за рОдината ревят и се чудят от де да я хванат, че да спасят тва мило Отечество свидно, еее мъка, мъка в очите им държавнически...

Е тва само ме притеснява, щото там на каквито батални сцени, драми и артистични скечове сме се нагледали и гледаме ката вечер, трудно сценаристи могат да родят и да се конкурират с новинарското реалити.

Айде да не ви губя времето, че ще си изпуснете часа за грим!

*Диво Биле е пловдивска блогърка, автор на TrafficNews.bg