Новият спектакъл на театър "Сълза и смях" - "Секс за първи път" се игра за първи път в Пловдив в понеделник вечер. Темата и акторите, които влизат в ролята на четиримата герои - Милица Гладнишка, Александра Сърчаджиева, Камен Воденичаров и Димитър Живков, очевидно са били достатъчни да предизвикат интереса на публиката и  билетите за представлението в лятно кино "Орфей" са били разпродадени.  

Според ревюто на пиесата актьорите интерпретират надеждите и разочарованията на няколко поколения хора при първата им интимна среща. 

"Често комични, иронични или изпълнени със сантимент, понякога тъжни, дори изострено брутални, сюжетите провокират зрителите с откровението и искреността си. Това е едно емоционално пътуване, което започва от силата на любовта през кризисните времена на 30-те години на ХХ век, минава през от романтичните години на сексуалната революция на 60-те, безгрижието на 80-те, надеждите на 90-те, до технологиите и безумията на днешния ден" пише в представянето на пиесата на американския автор  Кен Девънпорт.

Поставяна е в САЩ и е абсолютен хит по посещаемост на Бродуей, в продължение на 8 сезона. Ето обаче и коментарът на пловдивската блогърката Диво Биле, която също е била сред зрителите на представлението.

Тва представление, снощи ни се случи...
Цяла нощ се мятах и сънувах кошмари! 
Но, нека следваме хронологията. Та, заемаме местата, позиционираме се продуктово с по едно шише вода, навалицата е страшна, викам си глей кво става, тва ще е мега яко! Ш се изкефим. Чакаме да започне. Тръпнем! Почват...

Двайсетина минути след старта на представлението се въртя на стола и изпадам в тежка депресия и комплекси, че интелигентността ми не е до там развита, че да вдене замисъла на това, което чувах и гледах ... Тежък порно хорър! Или аз или пиесата е тъпа до степен на заобленост! Башка с елементи на кошмари и ужаси! Напъвах се неистово да разбера гениалността на автора и да се насладя на историите, които включваха батални сцени на секс в инвалидни колички с инжектирани с некви си субстанции нефункциониращи членове, секс между братя и сестри, сестри с чинки, стринки с вуйни, девери с комшии, девствени 48 годишни учинайка с домашен любимец, а въпросният любимец е с гастрит и по време на секс орига и пърди, та затва сексът се изпълнява с противогази и каски, за да не фръкне и некой анален снаряд по време на еротичния триумф, ама иначе любовника бил зашеметяващ! Катерица се мерна некъде из караминьола..., да не си мислите, че минахме без участието и на екземпляри от дивата природа, нее!

Помооооооощ! 

До вчера живеех с мисълта, че съм едно умно, будно дете на сексуалната революция и нейният пик през 70-те, когато съм се родила, а днес се оказва, че съм залупена стринка с нулев сексуален опит и ищах, щом не съм спала със сестра ми поне три пъти.
Стоях, стисках се, въртях се на седалката, видях да прелита самолет и за минута проблесна надежда в очите ми, че ще ми хвърлят въже, за да ме спасят от средните места на кошмара...

По едно време забелязах, че групи от по 20 човека излизат до тоалетна и се връща един...видях спасението си в еднопосочен билет до кенефа. Все пак тайно се надявах актьорите да не виждат рязко растящият брой на мъже с алармиращи простати и спешно нуждаещи се от освежаване на грима дами. 

Изхабихте тия актьорски стожери за тая порно боза бре! 
Исках да уважа прекрасните актьори и да не се държа като разглезено хлапе и да подложа ушите си оооще малко на тая вакханалия...и в момента, в който се сетих, че наистина не съм дете, и на тези години не искам и минута да губя за ситуации, които не са ми по вкус и мярка, а сексуалната революция на сцената заплашваше да е с времетраенето на "Слонът мой приятел"...си тръгнах. 
...не прахосвайте времето си!

*Редакцията на TrafficNews.bg е готова да публикува и други мнения по темата.