Известната телевизонна журналистка Петя Петрова е починала внезапно. "Почивай в мир, приятелко" написа неин близък приятел във фейсбук. "Почивай в мир, приятелко !!!! Ще липсваш, Петенце. Човек с огромно сърце" прости се с нея Любомир Методиев в мрежата. Според запознати тя е имала онкологично заболяване. 

40-годишната дама бе дясната ръка в Сашо Диков в Канал 3. Родената в Ловеч Петя, стартира кариерата си като спортен журналист в ежедневник. "В началото ми беше много трудно. Колегите ми показваха кой е Димитър Пенев, какъв е Емил Костадинов. Имах късмет, че попаднах на добър колектив и това ми помогна. Понякога е трудно да поддържаш колегиални отношения. Убедена съм, че за да се сработиш с колегите, трябва да ги уважаваш и дори да ги обичаш като хора" казва Петя в свое интервю. 

След това тя се прехвърля в Канал 3, където работи под ръководството на Сашо Диков. Отразява различни събития, включително и политически. Напуска след скандал , след като не дава думата в ефир на бившия министър на земеделието и горите Мирослав Найденов на протест на животновъдите. 

В друго интервю тя признава, че се е чувствала много обидена от несправедливото уволнение. "Първите две седмици си седях и си плачках, исках да се скрия от целия свят. Искам да им кажа, че не им се сърдя на хората, които го направиха. Тях Бог ще ги съди, макар да знам, че на "Позитано" не вярват в тия неща,” казва тя.
Петя признава, че е благодарна на шефа си Сашо Диков, че я е защитил. “Той ме научи на всичко в телевизията! Научи ме да не се гъна. Ако се бях научила да слушкам, можеше да нямам проблеми. Ама нямаше да имам съвест и достойнство" казва блондинката. 

Самият Диков също дава добра атестация за журналистката. "Петя е особен човек. Тя настина е заклет фен на Бойко Борисов. Само че мнозина от неговото обкръжение са пропищели от нея. Защото тя му казва нелицеприятни неща за много от герберите.  Имал съм скандали с нея, когато не си е свършила работата, но не е имало случай да прави поръчкови материали. Включително и на ГЕРБ" казва телевизонерът. 

През последните години журналистката е работела като ПР в щаба на ГЕРБ.